• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Gents MilieuFront droomt mee van afbraak flyover B401

4 juli 2016 at 10:39am

Vorige week in de krant: “De Stad Gent bestelt een studie van 200.000. euro over de toekomst van het viaduct van de B401 aan de Zuid. De droom om het Zuidpark uit te breiden en de autostroom op het viaduct af te snijden, blijft leven in Gent. En ze menen het.”

Volgens het bestek is een gedeeltelijke of volledig afbraak mogelijk. GMF ijvert al jaren voor de afbraak van de fly-over en het omtunen van de E17 tot een lokale bedieningsweg.

Een viaduct die auto’s recht naar het hart van de stad leidt, is anno 2016 vooral nog een relikwie uit autogekke tijden. Op die manier stimuleert men de auto als hét middel om de stad binnen te geraken wel dubbel en dik. De andere transportmodi zoals bus, tram en fiets verbleken hiermee. Over oneerlijke concurrentie gesproken.

GMF ijvert voor minder auto’s op onze Gentse wegen, voor een betere gezondheid, beter milieu en meer veiligheid.  

De afbraak van de fly-over samen met goed ontwikkelde randparkings en openbaar vervoer tot in het hart, lijkt ons een schitterend idee. Of kunnen we in Gent het eerste high-lane park in Vlaanderen bouwen? In New York gaven ze alvast een inspirerend voorbeeld met de high-line, een publiek park gebouwd op een spoorwegviaduct langs de westzijde van Manhattan.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X