• Wij zijn GMF

    Amélie, bestuurslid (HR) en all-round vrijwilliger

    GMF empowert iedereen die van Gent een gezondere stad wil maken.

RIP The Loop

7 mei 2015 - 9:08am

Tussen Flanders Expo en Ikea komt een nieuwe stad. Eentje die de concurrentie wil aangaan met ons geliefde Gent. Investeerder Banimmo en uitbater McArthurGlen en de stad plannen een grootschalig shoppingcentrum, een Uplace aan de Leie dus.

  • Outletcentrum en big lot retail van +/- 39.000 m²
  • Ruimte voor recreatie (inclusief cinema) van +/- 39.000 m²
  • Kantoren van 21.000 m²
  • Tot 3 miljoen verwachte bezoekers per jaar
  • Een parking van meer dan 4000 plaatsen

Gents MilieuFront startte in november 2014 samen met Unizo een actie tegen het outletcentrum. Alle informatie over de campagne vind je op onze campagnewebsite http://www.rip-the-loop.be/

In 2015 besliste GMF dat ze de vergunning die de projectonwikkelaars kregen gaat aanvechten voor de raad voor vergunningsbetwistingen. Toelichting over onze beslissing gaven we op AVS.

Om de juridische kosten van deze en toekomstige procedures te financieren, start GMF vandaag (16 februari 2015) met een crowdfunding campagne. GMF hoopt 10.000 euro op te halen bij Gentenaars die hun stad niet willen laten verminken door dit megalomane shoppingcenter waar niemand op zit te wachten. The Loop doet dan ook steeds meer denken aan een Uplace aan de Leie! Wil je zelf ook je steentje bijdragen? Wil je mee procederen tegen dit megalomane shoppingcenter: steun ons dan op onze crowdfundpagina door op het logo te klikken.

Onderstaand beelden van de startactie van de RIP The Loop – Campagne in november 2014

{gallery}galerij/PCrip_the_loop{/gallery}

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X