• Wij zijn GMF

  Judith, nalezer Frontaal

  Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

MilieuAdviesWinkel

31 oktober 2014 - 3:51am

MilieuAdviesWinkel, één van de belangrijkste projecten van Gents Milieufront vzw, is eind november 2020 ook mee verhuisd naar Dampoortstraat 81.

In de MilieuAdviesWinkel kan je, zoals de naam laat vermoeden, milieuadvies verkrijgen maar dan wel tegen een zacht prijsje, namelijk helemaal gratis! Je kan er informatie krijgen over alle aspecten van milieuvriendelijk leven en wonen. Alle vragen zijn welkom via e-mail of telefoon, maar je kan net zo goed zelf een kijkje nemen in de winkel zelf en daar je vragen stellen aan de medewerkers. Met vaak eenvoudige tips en adviezen kan je je energieverbruik verlagen en zorgzamer omspringen met het milieu.

De MilieuAdviesWinkel richt zich in de eerste plaats tot potentiële bouwers of verbouwers met massa’s tips en adviezen. Niet zonder reden, want bij een nieuwbouw of verbouwing heeft elke beslissing meteen (milieu)gevolgen voor tientallen jaren! Het is overigens bij uitstek een thema waar je op korte tijd te maken krijgt met veel vragen en een wirwar aan informatie, zodat het zelfs voor de ‘welwillende’ bouwheer wat te veel wordt om ook nog eens alle milieuaspecten van zijn werf te onderzoeken. Naast het verzorgen van duurzaam bouwadvies aan (ver)bouwers geeft de MilieuAdviesWinkel ook informatie over een breed spectrum aan themas. Meer informatie over duurzame bouwadviezen vind je hier, andere tips en adviezen vind je op de website van de MilieuAdviesWinkel.

Natuurlijk heeft de MilieuAdviesWinkel niet alle wijsheid in pacht. Voor de inhoudelijke opvolging kan de winkel beroep doen op specialisten en gelijkgestemde verenigingen uit de milieubeweging. De MilieuAdviesWinkel maakt dan weer het aanbod van deze verenigingen bekend bij de geïnteresseerde doelgroep.

We proberen mensen niet enkel te informeren. We proberen ze ook te motiveren. Dit doen we aan de hand van een aantal projecten:

Praktisch

Wanneer is de MilieuAdviesWinkel open?

 • maandag  9u -12u30 en 13.30u -16u30
 • dinsdag  9u -12u30 en 13.30u -16u30
 • woensdag 9u -12u30 en 13.30u -16u30
 • daarnaast kan je voor bouwadvies terecht op afspraak bij de MilieuAdviesWinkel. Neem contact op met ons voor een afspraak.

Hoe kun je de MilieuAdviesWinkel contacteren?

 • via onze website: www.milieuadvieswinkel.be
 • door te e-mailen: vraag[at]milieuadvieswinkel.be voor specifieke informatie over bouwen, verbouwen, materialen, energie, water en verwarming en info[at]milieuadvieswinkel.be voor vragen over andere aspecten van het milieu en meer algemene vragen.
 • door te bellen: 09 430 03 91 
 • door er naartoe te gaan: Dampoortstraat 81, 9000 Gent

De MilieuAdviesWinkel wordt mee mogelijk gemaakt door Stad Gent en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen.

{loadposition gift} {loadposition doemee}

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X