• Wij zijn GMF

    Sabine, doener

    zot doen en af en toe actievoeren voor 't milieu

GMF boekenclub bespreekt: “De goede voorouder” (Roman Krznaric)

12 juni 2024 om 20:00 // Gents MilieuFront, Dampoortstraat 81, 9000 Gent
  • Datum: woensdag 12 juni 2024
  • Uur: 20:00 - 21:30 u.
  • Locatie: Gents MilieuFront, Dampoortstraat 81, 9000 Gent

Info

“Lees en vind de rebel in jezelf”

Op woensdag 12 juni om 20 u. bespreken we het boek ‘De goede voorouder (Langetermijndenken voor een kortetermijnwereld)’ van Roman Krznaric. Het boek telt 304 pagina’s.

“De oprichter van de ‘School of Life’ in Londen schrijft over hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie lang is.
De grote problemen van onze tijd gaan allemaal terug op één ding: we denken alleen aan de korte termijn. Dat denken koloniseert de toekomst. Je ziet het in het bedrijfsleven, de politiek en het persoonlijk leven. Zo ontstaat steeds meer ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen en nemen existentiële dreigingen toe. We staan aan de rand van de afgrond.

Toch is er hoop, volgens Roman Krznaric. Om goede voorouders te worden moeten we onder meer onze economie en politiek radicaal omvormen – een enorme opgave. Maar onder die ambitieuze doelen ligt iets wat we zelf kunnen doen: onze kortzichtigheid inruilen voor langetermijndenken.

Krznaric onthult zes praktische manieren om onze hersenen hierin bij te scholen. Dan verschuiven we de loyaliteit van onze eigen generatie naar de hele mensheid, en kunnen we onze planeet en onze toekomst redden.

De belangrijkste vraag die we onszelf moeten stellen is: ‘Zijn we een goede voorouder?’”

Zin om mee te lezen en te bespreken? Bevestig je aanwezigheid via boekenclub[at]gentsmilieufront.be!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X