• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

GMF boekenclub bespreekt: “Een betere wereld” Charles Eisenstein

13 december 2023 om 20:00 // Polyvalente ruimte Gents MilieuFront, Dampooortstraat 81, Gent Gent
  • Datum: woensdag 13 december 2023
  • Uur: 20:00 - 21:30 u.
  • Locatie: Polyvalente ruimte Gents MilieuFront, Dampooortstraat 81, Gent Gent

Info

“Lees en vind de rebel in jezelf”.

Op woensdag 13 december om 20u bespreken we het boek “Een betere wereld” (waarvan we in ons hart weten dat die mogelijk is) van Charles Eisenstein. Het boek telt 320 pg’s.

“Wat kan je zelf doen om van de wereld een betere plek te maken – zelfs in deze tijd van sociale en ecologische crisis? Dat was de inspiratie voor dit boek van de populaire radicale denker Charles Eisenstein (filosoof en wiskundige), dat bedoeld is als tegengif tegen cynisme, frustratie en doorgeschoten individualisme. Allereerst maakt hij duidelijk dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn en dat de keuzes die we als individu maken, een onvermoede transformatiekracht bezitten. Door ons niet alleen bewust te worden van onze onderlinge verbondenheid maar die ook te omarmen en te praktiseren, kunnen we wezenlijk bijdragen aan het tot stand brengen van de nodige veranderingen. Eisenstein nodigt ons uit om een nieuw begrip van oorzaak en gevolg te omarmen, een oproep om ons oude wereldbeeld op te geven zodat we eindelijk de mooiere wereld kunnen creëren waarvan we in ons hart weten dat die mogelijk is.”

Lees meer over de auteur op zijn website.

Zin om mee te lezen en te bespreken? Bevestig je aanwezigheid via boekenclub[at]gentsmilieufront.be!
Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X