• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

GMF boekenclub bespreekt: ‘Het klimaatboek’ van Greta Thunberg

28 maart 2023 om 20:00 // Polyvalente ruimte Gents MilieuFront, Dampooortstraat 81, Gent Gent
  • Datum: dinsdag 28 maart 2023
  • Uur: 20:00 - 21:30 u.
  • Locatie: Polyvalente ruimte Gents MilieuFront, Dampooortstraat 81, Gent Gent

Info

“Lees en vind de rebel in jezelf”.

 Op dinsdag 28 maart om 20u bespreken we graag ‘Het klimaatboek’ van Greta Thunberg. Het boek telt 480 pagina’s, een klepper van formaat.
 
“Het Klimaatboek toont glashelder hoe de vele crises op onze planeet met elkaar samenhangen en vertelt de onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert.
Greta Thunberg vroeg meer dan honderd vooraanstaande wetenschappers, leiders, activisten en publicisten om hun kennis met ons te delen. Van smeltende ijskappen tot inheemse soevereiniteit, van fast fashion tot de toekomst van onze voedselvoorziening en de bredere duurzaamheidscrisis: hun bevindingen zijn verwoord in overtuigende bijdragen over verandering, actie en veerkracht. Daarnaast deelt Greta haar eigen verhalen over haar leerproces – de protestacties en het blootleggen van greenwashing – en onthult ze hoezeer we in het ongewisse zijn gelaten.
Dat is een van onze grootste problemen, zo laat ze zien, maar ook onze belangrijkste bron van hoop. Alleen als we al deze zaken met elkaar verbinden, kunnen we duurzame oplossingen vinden. En zodra iedereen het hele plaatje kent, kunnen we in actie komen.”

Zin om mee te lezen en babbelen? Geef Lieve een seintje op boekenclub[at]gentsmilieufront.be

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X