• Wij zijn GMF

    Lieven, vrijwilliger beleid

    Gent mee veranderen door te denken én te doen!

GMF boekenclub bespreekt: “Het recht van de snelste” (Thalia Verkade, Marco te Brömmelstroet)

18 maart 2024 om 20:00 // Gents MilieuFront, Dampoortstraat 81, 9000 Gent
  • Datum: maandag 18 maart 2024
  • Uur: 20:00 - 21:30 u.
  • Locatie: Gents MilieuFront, Dampoortstraat 81, 9000 Gent

Info

“Lees en vind de rebel in jezelf”

Op maandag 18 maart om 20 u. bespreken we het boek ‘Het recht van de snelste (Hoe ons verkeer steeds asocialer werd)’ van Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet. Het boek telt 264 pagina’s.

“Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moeten we op een knopje drukken als we de straat over willen steken? En hoe kan het dat we steeds sneller reizen, maar geen seconde eerder thuiskomen?

Van files tot fietssnelwegen, van drempels tot deelauto’s: hoe we ons verplaatsen heeft enorme invloed op de inrichting van onze straten, onze steden én onze samenleving. Het bepaalt zelfs hoe we met elkaar omgaan.

In dit boek gaan journalist Thalia Verkade en wetenschapper Marco te Brömmelstroet op zoek naar een antwoord op die ene belangrijke vraag: van wie is de straat? Ze ontdekken dat het verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen – en laten zien dat een radicaal andere inrichting mogelijk is.”

Zin om mee te lezen en te bespreken? Bevestig je aanwezigheid via boekenclub[at]gentsmilieufront.be!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X