• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en divestment-actie

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

(VOLZET) Klimaatcafé op #GENT2030 DOENERS- EN (OM)DENKERSFESTIVAL

4 oktober 2023 om 19:00 // Bijlokesite, ‘De Cabine’, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
  • Datum: woensdag 4 oktober 2023
  • Uur: 19:00 - 21:30 u.
  • Locatie: Bijlokesite, ‘De Cabine’, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
  • Prijs: Gratis

Info

** VOLZET! **

Doeners- en (om) Denkersfestival?

In 2030 leveren België en Cyprus de Europese Culturele Hoofdstad  en Gent is kandidaat! Om deze kandidatuur kracht bij te zetten, organiseren we het Doeners- en (om)Denkersfestival. We zien dit festival als een leeromgeving om doeners en omdenkers uit parallelle werelden en verschillende gemeenschappen in onze stad met elkaar te verbinden. Want al doende, leren we!

Tijdens inspiratiesessies, workshops, debatten, denksessies, wandelingen en fietstochten nodigen we je uit om mee te bouwen aan de toekomst van ‘Gent als Space of Belonging’. We delen kennis, methodes en inspiratie en gaan met elkaar in dialoog om samen een antwoord te formuleren op deze vragen:

Waarom en voor wie willen we een Culturele Hoofdstad zijn? Hoe gaan we dit samen aanpakken en hoe kan Gent zich onderscheiden? Welke waarden willen we als stadsmakers vooropstellen? Welke rol kan een sleutelmoment als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030 spelen in de transitie van onze stad en hoe kan Gent andere steden in Europa inspireren?

Het volledige programma vind je hier.

Schrijf je in voor ons Klimaatcafé!

Een klimaatcafé is een plek waar je gevoel en je persoonlijke verhaal centraal staan, en waar je in contact komt met anderen. We praten over de rol die klimaatverandering en biodiversiteitsverlies spelen in ons leven. Er zijn geen experten, er is geen advies: alles draait om het delen en ontmoeten.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X