• Wij zijn GMF

    Wieske, helpt bij Frontaalverzending

    Ik vrijwillig met plezier voor GMF, lieve mensen en voor Gent.

Lezing: De Europese Green Deal: hoe leven we in 2050?

30 september 2024 om 19:00 // Provinciehuis, Leopoldskazerne – Auditorium, Charles de Kerchovelaan 189, 9000 Gent
  • Datum: maandag 30 september 2024
  • Uur: 19:00 - 21:00 u.
  • Locatie: Provinciehuis, Leopoldskazerne – Auditorium, Charles de Kerchovelaan 189, 9000 Gent
  • Prijs: Gratis

Info

De Europese Green Deal  –  Hoe leven we in 2050?

De Europese Commissie lanceerde net na haar aanstelling in 2019 het ambitieuze plan om van Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken, en dat tegen 2050.

Onder de noemer van de Europese Green Deal is er een bindende klimaatwet en een uitgebreid actieplan waarmee de Commissie onze gehele manier van leven wil transformeren. Met behulp van ambitieuze doelstellingen rond thema’s als mobiliteit, ons energiegebruik, onze manier van wonen… belooft de Green Deal alvast een groene transitie te worden. Toch moet deze transitie daarnaast ook eerlijk en inclusief zijn en mag ze de economische groei van de unie niet in de weg staan.

In deze lezing ontdek je waar deze Green Deal vandaan komt, hoe de Europese instellingen deze groeistrategie willen realiseren en welke drempels en uitdagingen we moeten trotseren om dit ambitieuze pakket aan ambities en maatregelen ook effectief te realiseren.

De spreker van deze lezing wordt later bekend gemaakt en is iemand van het Europahuis Ryckevelde. De lezing vangt aan om 19u, de deuren gaan open om 18u30.
Na de lezing wordt een eenvoudige receptie aangeboden door Europa Direct Oost-Vlaanderen.

Locatie
Provinciehuis, Leopoldskazerne – Auditorium, Charles de Kerchovelaan 189, 9000 Gent

Prijs
Gents MilieuFront heeft deze lezing, samen met Rotary Gent Noord en Ryhove, gewonnen in een wedstrijd van de Provincie Oost-Vlaanderen.
We kunnen jullie daarom 60 gratis plaatsen aanbieden!

 

 

Inschrijven

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X