• Wij zijn GMF

    Marie, illustratrice Frontaal magazine

    Ik wou iets lokaal doen van vrijwilligerswerk voor het klimaat, dus GMF was ideaal.

Stap mee in de klimaatmars!

3 december 2023 om 14:00 // Brussel-Noord, Boulevard Simon Bolivar, Brussel
  • Datum: zondag 3 december 2023
  • Uur: 14:00 - 18:00 u.
  • Locatie: Brussel-Noord, Boulevard Simon Bolivar, Brussel

Info

Elke tiende van een graad telt

We stappen voor onze toekomst. Een toekomst waarin biodiversiteit groeit, waarin menswaardigheid centraal staat en internationale solidariteit ons handelen drijft.

We stappen om onze fundamentele rechten te laten gelden. Het recht op leven en op een gezond milieu. Recht op gezond voedsel waarvan de productie de planeet en de mensenrechten niet onderuit haalt. Wij hebben allen recht op betaalbare en duurzame energie. 

We stappen omdat niemand mag achterblijven. Klimaatrechtvaardigheid is voor iedereen, ongeacht economische situatie, gender, achtergrond, beperking of etniciteit.

De klimaatcrisis is hier en nu, in grote delen van de wereld zien we de rampzalige gevolgen. Ook in België zien we de effecten: hittegolven, langdurige droogtes en dramatische overstromingen zoals die van afgelopen zomer.

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Elke tiende van een graad telt. Dit vereist concrete en krachtige politieke actie. Nu.

Als milieubeweging en deel van de Klimaatcoalitie roept GMF JOU ook mee op om samen in Brussel te marcheren.

Inspiratie nodig voor een affiche? Via deze link kan je een affiche-sjabloon afprinten en je eigen slogan erop zetten.
Honderden affiches met een gezamenlijke boodschap: omdat elke tiende van een graad telt! Honderden affiches met een persoonlijke slogan: omdat elke reden telt!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X