• Wij zijn GMF

    Marie, illustratrice Frontaal magazine

    Ik wou iets lokaal doen van vrijwilligerswerk voor het klimaat, dus GMF was ideaal.

Workshop fermenteren *VOLZET*

14 december 2022 om 14:00 // Ververij (tijdelijke locatie van de Pastorij), Ververijstraat 13c, 9040 Sint-Amandsberg
  • Datum: woensdag 14 december 2022
  • Uur: 14:00 - 16:30 u.
  • Locatie: Ververij (tijdelijke locatie van de Pastorij), Ververijstraat 13c, 9040 Sint-Amandsberg

Info

Wij fermenteren het seizoen. Doe je mee? Kathleen zet je op weg!
Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat in petto. Niet alleen is het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren. Fermentatie zorgt ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten en nemen we die nadien ook mee naar huis. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je ook nog eens tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten.

De workshop is gratis maar helaas volzet.

**Deze workshop is mogelijk dankzij de ‘Mag het wat minder afval’ campagne van Stad Gent en kadert ook in ons project ‘Mag het wat minder zijn’.**

Meebrengen

  • rasp
  • snijplank
  • dunschiller
  • mesje
  • schort
  • keukenhanddoek
  • twee weckpotten (met beugelsluiting) of bokalen van 0,5 liter
  • weegschaaltje
  • schrijfgerei, papier of schriftje
Print

Zonder leden geen GMF!

Word lid vanaf €10 per jaar en ontvang 4x per jaar ons magazine Frontaal

Lid Worden X