• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Philippe Carchon

Philippe Carchon is ambtenaar bij de Vlaamse Milieumaatschappij, en GMF lid sinds 1997. Hoe kwam je bij GMF terecht?

Philippe: Door Stefaan Claeys en Erik Grietens. Ze hadden het idee opgevat om een “grijze” vereniging te maken. Er waren al groene groepen actief zoals de Wielewaal en Natuurreservaten (samen het latere Natuurpunt)
We hebben dan samen gezeten met het vroegere FMG (Federatie Milieubescherming Gent), dat ter ziele was gegaan. Wij hebben hun statuten overgenomen en met hun potje geld van 40.000 frank hebben we het GMF opgericht. Zo simpel was het. Zot hé.

Welke taken voer je uit?

Philippe: Van de allereerste dag ben ik peningmeester. Toen ik in 2011 met mijn gezin voor een paar maanden naar Rwanda ging, ben ik ermee gestopt. Ook de ledenadministratie deed ik van dag één. Dat is wat ik terug heb opgepakt als ik terug kwam uit verlof.

Wat is je drijfveer?

Philippe: Ik heb vooral veel dingen gedaan die anderen niet graag deden: administratie, personeel en geld. En ik doe dat echt graag! Ik deed dat ook al bij de JNM.

Welke actie zou je GMF nog graag zien doen?

Philippe: De fly-over afbreken! En meer groen in de stad, kleine lapjes hier en daar. Als er wat gesloopt wordt, staat er direct weer een grote flat op de plek. Daar zouden we groen moeten kunnen creëren. Ja, daar ligt nog een taak weggelegd.

En ten slotte, heb je nog andere hobby’s?

Philippe: Vogels kijken, al komt het er iets te weinig van, helaas. En tuinieren… geen moestuinieren maar vooral het grove werk, zoals zagen en kappen of natuurbeheerswerk.

 

Zelf vrijwilliger worden? Laat het ons weten via info[at]gentsmilieufront.be. Wij nodigen iedereen uit voor een kennismakingsgesprek.

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X