• Wij zijn GMF

    Amélie, bestuurslid (HR) en all-round vrijwilliger

    GMF empowert iedereen die van Gent een gezondere stad wil maken.

Zero Waste Bike tour – GMF shopt verpakkingsloos

18 december 2017 at 1:17pm

Op zaterdag 16 december 2017 organiseerde het GMF samen met Zero Waste Vlaanderen een Zero Waste City Tour.
Met 12 deelnemers bezochten we verschillende winkels in Gent waar je kunt gaan winkelen zonder een grote ecologische voetafdruk achter te laten. Ze bieden producten aan die niet (individueel) verpakt zijn en vaak ook lokaal en bio of fairtrade zijn.
We bezochten negen winkels en kregen er telkens uitleg over het concept en het verhaal achter de winkel. Bij Ohne en bij de verstoog van Bioplanet kun je voedingswaren kopen die je in je zelf meegebrachte verpakking meeneemt. Bij ’t Avontuur en Akker & Ambacht kun je vooral lokale voedingsproducten kopen. Fann biedt kwaliteitsvolle en modieuze  tweedehandskledij aan. Bij Lush vind je onverpakte harde shampoo en zeep en bij Equivalenza kun je je favoriete parfum laten vullen in je zelf meegebrachte flesje. De Kringwinkel biedt allerlei tweedehandsspullen aan en in de Fietskeuken kregen we een lekkere kom soep gemaakt van voedseloverschotten van een groentewinkel in de buurt.

 

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X