• Wij zijn GMF

    Amélie, bestuurslid (HR) en all-round vrijwilliger

    GMF empowert iedereen die van Gent een gezondere stad wil maken.

Bezorgd om de toekomst? Kom naar ons klimaatcafé

1 september 2022 at 8:28am

‘Ik weet niet of ik in deze wereld kinderen wil.’

‘Het landschap uit mijn jeugd bestaat niet meer en dat maakt me droevig.’

‘Het lijkt wel alsof ik de enige ben die zich zorgen maakt.’

Woede, angst, rouw, maar ook hoop, activisme en diepere verbondenheid: de klimaatcrisis en het biodiversiteitsverlies maken heel wat los.

In de media worden deze thema’s vaak ofwel technisch ofwel politiek besproken, maar voor gevoelens lijkt er weinig plaats.

Gents MilieuFront organiseert daarom samen met Klimaatcontact nu en dan een klimaatcafé. Dat is een kringgesprek waar je gevoel en je persoonlijke verhaal centraal staan, en waar je in contact komt met anderen. Het gesprek wordt in goede banen geleid door ervaren gespreksbegeleiders. Er zijn geen experten, er is geen advies: alles draait rond delen en ontmoeten.

Op zondag 3 maart 2024 plannen we de eerstvolgende sessie; die gaat door bij Campo Boma, Bomastraat 35 in Gent. We beginnen om 14.30u. en ronden af tegen 17u. Omdat we het gesprek in beperkte groep voeren, vragen we om vooraf in te schrijven via dit formuliertje.

Deze activiteit is voorbij. Er is nog geen nieuw klimaatcafé gepland.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X