• Wij zijn GMF

    Marie, illustratrice Frontaal magazine

    Ik wou iets lokaal doen van vrijwilligerswerk voor het klimaat, dus GMF was ideaal.

Upcycling festival Gent – 26 en 27 september 2015

23 september 2015 at 10:19am

De vzw Reekup organiseert voor de eerste maal een Upcycling Festival in Gent. Ze doen dit tijdens het laatste weekend van het seizoen van DOK (Koopvaardijlaan, Gent).

Op 26 en 27 september zijn er tijdens het Upcycling festival op DOK, verschillende workshops: Upcycle je kleren!, musiceren met Trash(beatz), binnenbandbricoleren, Creaties met paletten, pimpen van wegwerpmateriaal met papier, een wolworkshop voor kinderen en ouders, … maar er is ook een herbruikbare materialenmarkt, een upcycle pop-up store en een lezing en een debat. Duurzaam materiaalbeheer staat voorop, alsook de weg naar een meer gesloten materialenkring. Een kort overzicht vindt u in bijlage, alsook de affiche. Het uitgebreide programmavindt u op www.reekup.be.

Achtergrond

Upcyclen is het opwaarderen van afvalmateriaal. Het materiaal wordt opnieuw als grondstof gebruikt waardoor de levensduur van materialen en de materialenkringloop op die manier verlengd wordt, maar ook nieuwe aankopen verminderen.
Meer hergebruik van materialen in oorspronkelijke of nieuwe vorm betekent minder afval, maar ook minder CO2 uitstoot.
Wist je dat 1 ton herbruikbaar textiel, voor een vermindering van 20 ton CO2 uitstoot zorgt?

De vzw Reekup wil zich graag verder ontwikkelen als materialenplatform voor creatieve hergebruikers maar ook een co-working atelier vestigen met gedeeld werkmateriaal en tweede kans grondstoffen.

Meer info via telefoon of interview mogelijkheid op 25 september tussen 13u-14u op DOK.
Contactpersoon: Kim Strobbe via 0478 498540 of [email protected]
Het uitgebreide programma vindt u op www.reekup.be. Check ook de Facebook-pagina: www.facebook.com/reekup.cycle.

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X