• Wij zijn GMF

    Pieter, voorzitter en duizendpoot

    Via GMF kan ik in Gent een lokaal antwoord geven aan een wereldwijde uitdaging.

CoPain en GMF trakteren studente Iris op 1 jaar gratis brood

1 februari 2023 at 12:08pm

Iris Benoot gaat een verrukkelijk jaar tegemoet: ze wordt getrakteerd op 1 jaar gratis brood van Broodmakers CoPain. De studente won een wedstrijd opgezet door Gents MilieuFront (GMF) en de Gentse bakkers van CoPain. Een onschuldige kinderhand trok haar naam uit een broodzak, dus ging de gelukkige Iris met de krokante buit aan de haal.

‘Maar allez, en ik was nog maar juist tegen mijn vrienden aan het klagen dat ik in heel mijn leven nog nóóit een wedstrijd heb gewonnen!’ Een compleet verraste Iris Benoot, studente Sociaal Werk aan Arteveldehogeschool, is heel blij met het nieuws dat ze de wedstrijd van Gents MilieuFront (GMF) en Broodmakers CoPain ‘1 jaar gratis brood’ won. Hoe ze die wedstrijd won? Simpel: door in december 2022 lid te worden van GMF.

Iris, winnares: ‘Iedereen weet het, nu ben ik broodvrouw voor de rest van het jaar op kot. De prijs bij CoPain is de max, ik ben ook wel van plan om andere dingen te kopen zoals granola en bloem, want misschien wil ik zelf ook wel leren bakken.’

In december 2022 werden er meer dan 70 mensen lid van GMF, waaronder veel mensen die door de wedstrijd over de streep werden getrokken. ‘Maar daardoor zullen de broodjes en taartjes niet minder smaken’, lacht Iris, die heel tevreden is met de prijs.

GMF en Broodmakers CoPain
GMF is een 25 jaar jonge klimaat- en milieubeweging in Gent. Het Front telt vandaag een kleine 3.500 leden, maar heeft de ambitie om te groeien en nog veel meer Gentenaars te verenigen en warm te maken voor een duurzame en leefbare stad. GMF is actief rond duurzaamheidsthema’s in een stedelijke omgeving zoals propere lucht en water, mobiliteit, klimaatadaptatie, energie, openbare ruimte, biodiversiteit, circulaire economie enzovoort. 

De bakkerscoöperatieve CoPain bestaat nog maar sinds 2016, maar is ondertussen een gevestigde waarde in Gent. Ze werden al 2 jaar op rij verkozen tot beste bakkers van Gent. CoPain heeft een atelier aan Dok-Zuid, een atelier en winkel op de Lousbergmarkt in Gent. Op vrijdag staan ze ook op de Moscoumarkt in Gentbrugge.

Adriaan, CoPain: ‘Voor ons is het de eerste keer dat we zo’n publieke wedstrijd mee organiseren, we zijn nogal een eigenzinnige bakkerij. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar – en wat een gelukkige winnaar!’ 

Eind 2022 sloegen GMF en CoPain de handen in elkaar voor deze ludieke samenwerking. Ze zagen er een mooie kans in om elkaars publiek te leren kennen en kruisbestuiven.

 

Een jaar gratis brood: hoe werkt dat?
Iris zal niet het ganse jaar alle rekken van CoPain mogen plunderen. En ze hoeft ook niet alleen maar droge boterhammen te eten om van haar prijs te genieten. CoPain schenkt Iris een broodkaart ter waarde van 350 euro. Hiermee kan ze 2x per week, 52 weken lang, een brood komen kopen – of ander lekkers uiteraard! 

De winnaar werd geloot door een onschuldige kinderhand op de Lousbergmarkt, zaterdag 21 januari 2023.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X