• Wij zijn GMF

    Guy, organisator en duizendpoot

    Via GMF de klimaat- en duurzaamheidsambities en -inspanningen van Gent continu proberen te verhogen en accelereren, YES!

GMF verzet zich tegen bouwplannen in stationsbuurt

22 maart 2022 at 11:50am

Een projectontwikkelaar wil bouwen op een bosrijke groenzone vlak bij het Sint-Pietersstation en grenzend aan het natuurgebied Overmeers. Er zouden appartementen, woningen en parkeergarages komen. De lokale Werkgroep Sint-Pieters-Buiten trok aan de alarmbel, en dat vinden we bij GMF absoluut terecht. GMF diende daarom een bezwaarschrift in tegen de bouwplannen.

Groen verdwijnt, beton verschijnt

Door dit project zou er nog maar eens natuur verdwijnen in een buurt waar al veel groen sneuvelde voor – onder meer – de aanleg van wegen (Vaerwyckweg, 2010) en studentenwoningen (Voskenslaan, 2015).

Gent heeft meer grote en kleine natuurgebieden nodig, niet minder.

Meer verharding, meer overstromingsgevaar

Het gaat bovendien om zogeheten ‘waterziek’ gebied. Hier verharden, betekent een groter risico op overstromingen voor de omwonenden.

We weten intussen dat Gent een kwetsbaar gebied is voor felle regenbuien of waterbommen zoals we die vorige zomer zagen in Wallonië. Ondergrondse parkeergarages bouwen en verharden in zo’n gebied vindt GMF dan ook totaal onverantwoord.

Als het Gentse stadsbestuur het meent met de ambities rond het vergroenen, ontharden en klimaatrobuust maken van onze stad, dan kan het deze bouwplannen onmogelijk goedkeuren. Er zijn veel betere manieren (en plaatsen) om te zorgen voor meer woningen voor de Gentenaars.

Het volledige bezwaarschrift vind je hier.

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X