• Wij zijn GMF
    Elina, bestuurslid
    GMF, een plek voor iedereen met een milieu-idee!

Krokusverkoop voor bijen en bossen

vrijdag 24 september 2021 - 16u20

230762663 937311686826349 485041165713821851 nNajaar, ideaal moment om terug een duwtje voor onze biodiversiteit te doen! GMF stapt mee in de krokussenverkoop van Imkerij de Bijenvriend. De bijen hebben het moeilijk, en krokussen zijn interessant voor bijen en andere bestuivers omdat ze vroeg bloeien en massa’s stuifmeel geven. Het noodzakelijke eiwitrijke voedsel voor jonge bijen.

Bovendien zijn krokussen mooi en eenvoudig te planten. De soort die we aanbieden (botanische Krokus Tomassinianus Ruby Giant) is een makkelijke en sterke plant, waar je jarenlang bloemenpracht van zult hebben. Het is een blauwbloeiende krokus, die zich ook kan uitzaaien als je het loof niet vroegtijdig verwijdert. Mooie tuin, blije bijen. 

De bloembollen zijn beschikbaar van 10 september tot en met november 2021.We verkopen ze op kantoor in de Dampoortstraat 81, in zakjes van 100 bollen, voor 15 euro per zakje. Kom gewoon langs om je zakje te kopen!

Extra weetje: Voor ieder verkocht krokuszakje sponsort de BijenVriend de kweek, aanplant en het onderhoud van 2 bomen in Congo via www.fajalobi.org (van het bekende café in Gent - jaja). Deze in België opgerichte organisatie doet in Congo aan massale herbebossing in de strijd tegen de klimaatopwarming. En besteedt daarbij bijzondere aandacht aan drachtbomen (=voedselbomen voor bestuivers) en bijenteelt. 

Meer info over de krokussenverkoop van de Bijenvriend via deze link. 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX