• Wij zijn GMF

  Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

  Samen gaan we voor beter

Permacultuur in je buurt!

8 november 2019 at 11:00am

Bij onze filmvertoning van The Biggest Little Farm in Sphinx kreeg je alvast een voorsmaakje van een zelfregulerend ecosysteem. Wil je meer te weten komen over hoe je kan leven als deel van de natuur? Wij helpen je graag op weg om je eerste stappen te zetten richting permacultuur. Op zoek naar inspirerende voedselbossen, boeiende permacultuurcursussen of eetbare stadstuinen in Vlaanderen? Hier sommen we alvast enkele koplopers voor je op!

 • Het Voedselbos, Nokere Voedselbos1
  Het Voedselbos is dé ontmoetingsplaats voor permacultuur in praktijk, waar je samenwerkend kan leren hoe de lekkerste planten samengroeien en uiteraard ook proeven. In het Voedselbos streven ze naar duurzame samenwerking tussen mensen, planten en dieren. Er is een heel divers insectenleven vol zeldzame vlinders en er groeien zeldzame eetbare planten en tientallen rassen kleinfruit in geuren en kleuren. Bovendien houdt voortdurende bodembedekking alles gezond. Hier leer je alle kneepjes om het zelf te doen.

  Voedselbos2

 • Het Drakennest, Gent
  Het Drakennest is een ecologisch permacultuurproject op een braakliggend stuk terrein aan de Voskenslaan. Initiatiefnemer Get Cultured vzw heeft als doel het herstellen en versterken van de verbinding tussen mens en natuur en tussen mensen onderling. In het Drakennest kan je terecht voor workshops, wandelingen en infosessies
 • Zoetenhof, Destelbergen
  In dit voedselbos van 1 hectare ontdek je 200 soorten bomen & heesters en 300 soorten struiken in verschillende lagen.  
 • Far Field, Merendree
  Far Field is een sociaal-ecologisch permacultuurproject waar ze oude technieken herontdekken en koppelen aan innovatieve. Het is een voedselbos en een experimenteerzone waar ze eetbare en medicinale kruiden en bloemen kweken. 
 • Boskanter, Brakel
  Bij Boskanter vzw bieden ze inspiratie voor een voldoening-gevend leven binnen de draagkracht van onze planeet. Op de inleefboerderij kan je als vrijwilliger ervaring opdoen en uitwisselen. Daarnaast kan je op Boskanter terecht voor tal van inspirerende activiteiten en kan je hier je zuurdesembrood komen kopen.
 • Mier vzw, Meldert 
  Wil je graag advies rond een ontwerp en/of aanleg van je tuin, voedselbos of andere permacultuurcreatie? 
  Neem contact op met de Mierkolonie!
 • De Warme Meente, Aalst
  De Warme Meente brengt alle avontuurlijke tuiniers en foodies uit de Faluintjes samen onder één glazen dak. Subtropisch permacultuurvoedselbos, zwemparadijs, moestuin, composteerplek, lokale sociale bar, kweekplaats, keukenexperimenteerplek,… en nog zoveel meer!

  Mier

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X