• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en divestment-actie

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

GMF presenteert: Groene Loper Light

21 september 2016 at 11:23am

In het Filmfestival Gent in oktober passeren weer een heleboel grote en minder grote blockbusters de revue. Er is hier wel minder aandacht voor films die de wereld kunnen veranderen, mensen inspireren, oproep doen tot een ecologische levensstijl,… Maar niet getreurd: GMF organiseert in november zijn eigen groene filmfestival ter ere van dit soort films!

De Groene Loper is in 2016, na een pauze van enkele jaren, aan zijn 4e editie toe. Dit jaar tonen we verschillende films in het verlengd weekend van 11 november.

Op donderdag 10 november beginnen we in KASKcinema met ‘Baraka’, dat via prachtige fotografische beelden een meditatie biedt op mens en natuur. De internationaal gelauwerde film slaagt erin om zonder woorden de kijker diep te raken. Op vrijdag kan je je laten inspireren door ‘Demain’, een unieke documentaire die je achterlaat met een hoopvol gevoel en zin om actie te ondernemen, in de intieme setting van Art Cinéma OFFoff. Zaterdagnamiddag is er ook iets voor de kleine fans: Studio Skoop vertoont speciaal voor hen ‘Pluk, de Kleine Bever’ (vanaf 3 jaar). Pluk de kleine bever is een schitterend vormgegeven natuurfilm waarbij je meereist met de kleine bever Pluk in de Canadese natuur.

We sluiten de Groene Loper zaterdagavond af in de zaal van Trefpunt vzw met de docu ‘Landgrabbing’ en een vette AFTERPARTY! Iedereen welkom!

(meer details vind je in onze kalender)

In samenwerking met

 

Logo Kask Cinema            Logo Art Cinéma OFF off       Logo Studio Skoop vr druk     Trefpunt logo2016

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X