• Wij zijn GMF

    Zjef, vrijwilliger redactieraad Frontaal magazine

    Alle beetjes helpen, en samen bereiken we meer.

Groene Loper 2017 is van start gegaan!

9 november 2017 at 9:12am

Gisteren ging de Groene Loper 2017 sterk van start met een gratis docu ‘La Finca Humana’ in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel Gent Centrum. De Groene Loper is in 2017 aan zijn 5e editie toe.

Vanavond laten we ‘La cinquième saison’ op je los in Studio Skoop, een film die je doet nadenken. Wat als in een Ardens dorp de lente niet meer komt? Jessica Woodworth, één van de regisseurs, is aanwezig voor de nabespreking. TOP!
Vrijdagavond 10 november kan je je laten inspireren door Les Liberterres, een integere documentaire die je meeneemt over de wereld bij geëngageerde boeren, in de intieme setting van Art Cinéma OFFoff

Zaterdagnamiddag 11 november is er ook iets voor de kleine fans: Studio Skoop vertoont speciaal voor hen de kinderfilmCloudboy (vanaf 7j.). Laat je meeslepen naar de Zweedse bergen! 

We sluiten ons festival zaterdagavond af met de gloednieuwe docuThe Wild bees that keep us> in Jeugdherberg De Draecke. De docu toont het belang van het bos en hoe het gebruik van pesticides in de moderne landbouw de bijen treft in Laos.

Deze zelf met inleiding en bespreking door Fastenopfer coördinator Filip Debruyne! En een frisse pint achteraf natuurlijk, in gezelschap van de regisseur Dimi Dumortier!

Je vindt alle films ook terug op facebook in onze eventenkalender. 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X