• Wij zijn GMF

    Sabine, doener

    zot doen en af en toe actievoeren voor 't milieu

Gents MilieuFront plant klimaatbessen rond het Gentse Zwin

16 december 2015 at 2:07pm

GENT, 13 december 2015 – Op een fietstocht langs het Gentse Zwin, een bedreigd stuk getijdenschelde tussen Gentbrugge en Heusden, plantten 6 vrijwilligers van het Gents Milieufront 40 klimaatstruiken. Rode bessen, kruisbessen en frambozen zetten CO2 om in zuurstof en in heerlijk fruit.

Een concrete actie, met klimaatresultaat, dat is waar het GMF voor gaat. Als burgers moeten we het goede voorbeeld geven aan onze politici. Daarom willen we naar aanleiding van de COP in Parijs zo veel mogelijk bomen en struiken planten. Dat zijn namelijk hoogtechnologische machines die op grote schaal CO2 uit de lucht kunnen halen. Als je een eetbare boom plant op een openbare plaats, heeft bovendien iedereen in de buurt er later nog plezier van.

Het GMF doet deze actie in de buurt van het Gentse Zwin, een symbolische plek. Door de plannen van Waterwegen en Zeekanaal zou dit stukje natuur veranderen in een bak stilstaand water. Dat is nefast voor het unieke ecosysteem hier. Behalve mooie natuur dicht bij de stad, zorgt de stromende Schelde ook voor een betere waterkwaliteit. 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X