• Wij zijn GMF

    Benjamin, bestuurslid, handige harry

    Gelukkig zijn er ook veel mensen binnen en buiten GMF die constant aan de ecologische kar blijven trekken en op dezelfde nagel blijven kloppen.

UGent1010 blaast Critical Mass fietsacties nieuw leven in

24 maart 2015 at 12:47pm

Lang, lang geleden, in 2011-2012, toen de dieren nog konden spreken en het jaar 2015 slechts een futuristische bijgedachte was… In die dagen organiseerden enkele Gentenaars regelmatig een maandelijkse fietstocht door de stad onder de noemer Trapkracht/Critical Mass. Deze actie diende om hun rechten als fietsers in het verkeer op te eisen door simpelweg het verkeer te worden. Helaas bloedde het initiatief tegen het einde van 2012 dood en bleef het sindsdien stil rond Trapkracht.

UGent1010 neemt fakkel over van Trapkracht

Gelukkig is het dankzij UGent1010, een studentengroepering die bezig is met milieuthema’s, in 2015 tijd voor een wedergeboorte van Critical Mass Gent. Op 23 april organiseren ze voor het eerst een fietstocht door Gent, met nog steeds dezelfde hoop: de straat herwinnen op het autoverkeer.

GMF staat volledig achter dit initiatief en zal ook aanwezig zijn met een delegatie. We hopen dat fietsend Gent massaal deelneemt! En lawaai maken tijdens de fietstocht is niet alleen toegelaten, het is zelfs van harte aanbevolen! Zo kunnen we het geraas van het autoverkeer overstemmen en onze plaats opeisen in de Gentse straten. *** Ride daily, celebrate monthly ***

Kijk op onderstaande pagina’s voor meer informatie en doe mee!

Critical Mass Gent: https://www.facebook.com/CriticalMassGent

Critical Mass Gent van 23 april: https://www.facebook.com/events/357195021142612/

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X