• Wij zijn GMF

    Zjef, vrijwilliger redactieraad Frontaal magazine

    Alle beetjes helpen, en samen bereiken we meer.

Zestig bezwaarschriften tegen Mobiliteitsplan of niet: change is coming!

7 april 2015 at 8:55am

Het nieuwe Mobiliteitsplan moet nog wat hobbels op de weg overwinnen, maar change is desondanks toch coming! In februari had de Gentse gemeenteraad het ontwerp voor een nieuw mobiliteitsplan goedgekeurd. Daarna startte een periode van openbaar onderzoek gedurende 35 dagen, die afgesloten werd op zaterdag 5 april. Er zijn zo’n 60 bezwaarschriften ingediend. Het stadsbestuur heeft nu vier weken tijd om die te onderzoeken.

Al bij al valt het protest nog redelijk mee. Toen het Mobiliteitsplan in oktober 2014 werd voorgesteld, bleef de verwachte storm uit. Zelfs de gebruikelijke stemmen die bekend staan om hun apocalyptische voorspellingen rond bedreigde ‘groei’ en ‘jobs’ spraken zich gematigd positief uit. Het is dan ook eindelijk zover gekomen dat iedereen beseft dat een dringende omschakeling van het verkeersbeleid noodzakelijk is.

De oppositie deed de afgelopen maanden ook wat van hen verwacht werd en gelukkig maar, want stevige tegenwind doet kapiteins nadenken over de juiste koers. Toch zal iedereen moeten erkennen dat het nieuwe Mobiliteitsplan een serieuze stap voorwaarts is. Of is er iemand die terug wil naar een Gent zònder Mobiliteitsplan? Bekijk gerust de beelden hieronder: wij hoeven geen entreekaartje voor deze teletijdsmachine!

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X