• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Lancering Mobiliteitsplan uitstellen is geen goed idee

19 januari 2017 at 9:25am

CD&V laat vandaag in De Gentenaar optekenen dat ze de lancering van het Mobiliteitsplan met een jaar willen uitstellen. De andere Gentse oppositiepartijen willen liefst het Mobiliteitsplan volledig schrappen. N-VA zal wel, net zoals Vlaams Belang, de motie van CD&V steunen als die op de gemeenteraad besproken wordt. GMF vindt het alvast geen goed idee om de lancering van het Mobiliteitsplan uit te stellen tot volgend jaar.

CD&V-fractieleider Veli Yüksel zegt dat Gent “niet klaar” is. Wanneer is een grote stad als Gent wèl klaar? De stad is een levende entiteit die onafgebroken in verandering is. Als we telkens moeten wachten tot alle randvoorwaarden zijn vervuld voordat we aan iets beginnen, dan kunnen we blijven wachten. 

Uitstel zorgt er wel voor dat degenen die uit politieke overwegingen het protest van sommige Gentenaars hebben gekaapt, nog meer kunnen polariseren. Het Mobiliteitsplan invoeren op zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen is geen goed idee, zelfs zonder electorale overwegingen. Hoe kan het Mobiliteitsplan zich op zo’n korte tijd bewijzen, laat staan dat we al gefundeerde conclusies kunnen trekken vooraleer er een nieuw bestuur intrekt op het stadhuis?  

Het heeft misschien een hoog Bond Zonder Naam-gehalte om het zo te stellen, maar kunnen we als inwoners van Gent samenkomen en kiezen voor een gezondere en aangenamere stad? We vinden het trouwens nogal bizar om handtekeningen te verzamelen om de status quo te behouden, waarvan we allemaal elke dag kunnen zien dat die niet werkt. Laten we de angst voor verandering en het onbekende krachtig aan de kant schuiven. Weg met die koudwatervrees en allemaal samen de sprong in het diepe… En binnen een paar jaar zullen we merken dat zwemmen eigenlijk best wel meevalt!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X