• Wij zijn GMF

    Guy, organisator en duizendpoot

    Via GMF de klimaat- en duurzaamheidsambities en -inspanningen van Gent continu proberen te verhogen en accelereren, YES!

GMF-flashmob bij pannenkoekenhuis Gwenola: “Ook fietsers eten jouw pannenkoeken!”

19 februari 2017 at 4:00pm

Tekening Gwenola c Lise KieckensWEBGMF reikt de hand naar pannenkoekenhuis Gwenola en overhandigt aan de zaakvoerster een symbolisch geschenk:  “Wij zeggen JA! aan het mobiliteitsplan én aan jouw pannenkoeken!”

Op zondag 19 februari 2017 ging GMF met een dertigtal fietsende sympathisanten richting pannenkoekenhuis Gwenola, één van de meest fervente tegenstemmen in het mobiliteitsplandebat. GMF lanceerde vorig jaar de campagne ‘Wij zeggen JA!’ als hart onder de riem en positief signaal voor het Mobiliteitsplan. Meer dan een jaar later blijft het plan, dat momenteel nog niet ingevoerd is, de gemoederen beroeren.

Met de overhandiging van een symbolisch geschenk aan Gwenola wil GMF de boodschap meegeven dat ook wij als voorstanders van het Mobiliteitsplan graag lokaal blijven consumeren. We zijn ervan overtuigd dat het Mobiliteitsplan de bezoekers van lokale handelaars zoals pannenkoekenhuis Gwenola niet zal laten dalen. Er bestaat trouwens onderzoek dat het tegendeel bewijst (Het Nieuwsblad, 30/04/2013). Als het aangenaam wandelen is in een stad als Gent, kan een pannenkoek er zeker bij!

Onze groep fietsers consumeerde dan ook met plezier een pannenkoek en koffie in pannenkoekenhuis Gwenola! We hopen dat gevestigde waarden zoals Gwenola en andere lokale handelaars ook de toekomstgerichte en gezonde richting wil volgen die stad Gent met het Mobiliteitsplan inslaat.

Een speciale dankjewel ook voor Lise Kieckens, die de prachtige illustratie maakte die we overhandigden aan Gwenola! 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X