• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

Bezoekerstickets hollen Mobiliteitsplan opnieuw verder uit

23 mei 2017 at 7:34am

Bewoners in de rode en oranje parkeerzones van de binnenstad kunnen binnenkort 12 ‘bezoekerstickets’ aanvragen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op 23 mei 2017. Daarmee kunnen hun bezoekers na 19 uur gratis parkeren. Volgens mobiliteitsschepen Filip Watteeuw raakt deze maatregel niet aan de fundamenten van het Mobiliteitsplan.

Gelukkig is het systeem voor bezoekerstickets minder uitgebreid en kan het enkel ’s avonds, maar met de bezoekerstickets wordt het Mobiliteitsplan opnieuw een klein beetje uitgehold. Hopelijk glijdt het stadsbestuur niet weer richting en/en-beleid op basis van de luidste roepers.

Kunnen we met de volgende aanpassingen wachten tot na het eerste evaluatierapport begin 2018? Geef Gent de kans om aan het circulatie- en parkeerplan te wennen en trek dan conclusies. De stad Gent heeft de afgelopen tijd moedige keuzes gemaakt, hopelijk slaagt ze er nu ook in om het schip moedig op koers te houden.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X