• Wij zijn GMF

    Wieske, helpt bij Frontaalverzending

    Ik vrijwillig met plezier voor GMF, lieve mensen en voor Gent.

Vlaamse Overheid geeft fiat voor vierde rijstrook

13 november 2017 at 10:45am

De gewestelijk stedenbouwkundige ambtenaar heeft de vraag van AWV (Administratie Wegen en Verkeer, ook een gewestelijke dienst) voor de aanleg van een weefstrook of vierde rijstrook goedgekeurd. 

De Vlaamse Overheid wil dus een vierde rijstrook aanleggen op de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde. De vergunning is daar nu dus voor binnen. 
In augustus liep het openbaar onderzoek ivm dit dossier. Gents MilieuFront tekende bezwaar aan tegen het project. We vinden een vierde rijstrook op de E40 ongehoord. 

Het verbaast GMF nog altijd dat het Gentse stadsbestuur een positief advies aflevert voor oplossingen uit de vorige eeuw: het wordt druk op de weg, dus we leggen nog een rijvak meer aan. In september nog maakte touring mobilis bekend dat onze files alsmaar langer en ‘breder’ worden. Het recept voor toenemend verkeer en file is al 50 jaar lang: capaciteit bijbouwen. Dit is niet meer van deze tijd.

Het stadsbestuur, dat in de stad – met het mobiliteitsplan – probeert om de modal split te veranderen in de juiste richting grijpt hier gewoonweg terug naar pure autologica. Ze heeft wel de woorden vol van inzetten op alternatieven en duurzaam vervoer, maar daar is in het zuiden van Gent (maar ook in de rest van de stad en regio) nog veel werk aan. Bovendien blaast schepen van Mobiliteit warm en koud tegelijkertijd. Hij kant zich tegen extra rijstroken in Vilvoorde, maar stad Gent geeft wel positief advies voor een extra rijstrook in Zwijnaarde/Sint-Denijs-Westrem (zie onder). Wij vragen aan de stad dat ze haar standpunt herziet en dat ze zowel in het Zuiden van Gent als in Vilvoorde tegen extra rijstroken is gekant. 

image 1

 

Gents MilieuFront beraadt of ze in beroep gaat tegen de eventuele vergunning van de Vlaamse Overheid. Aan de Vlaamse Overheid vragen we dat ze dit project herbekijkt.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X