• Wij zijn GMF

    Wieske, helpt bij Frontaalverzending

    Ik vrijwillig met plezier voor GMF, lieve mensen en voor Gent.

Gentse tramlijnen pas klaar na 2014

26 februari 2015 at 10:02am

Bijna zeven jaar nadat De Lijn de openbaar vervoersstudie voor de Gentse regio voorstelde, is er volgens Vlaams parlementslid en Gentenaar Filip Watteeuw (Groen!) ‘amper iets van gerealiseerd’. ‘De effectieve realisatie komt pas vanaf 2014 op gang. Maar ook dan nog zal de realisatie traag verlopen’. Zo leidt Watteeuw af uit het antwoord van Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits op een schriftelijke vraag.

De openbaar vervoersstudie van 2003 – ook gekend als Pegasusplan – heeft onder meer de ambitie om in de Gentse regio 5 tramlijnen te realiseren tegen 2025. Het is nu al duidelijk dat dit niet gehaald zal worden. Voor drie van de vijf assen zijn de studies nog niet begonnen. Meer zelfs: er is nog geen studiebureau aangesteld.

Enkel de as naar Zwijnaarde zou tegen 2014 klaar zijn. De doortrekking van de bestaande lijn Gent-Sint-Pieters – Veldstraat naar de Dampoort tot slot zal slechts na 2014 worden gerealiseerd.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X