• Wij zijn GMF

    An, bestuurslid, redactieraad & activiteitenwerkgroep

    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

GMF en Veilig 9040 dienen klacht in tegen gemeentebestuur Destelbergen

19 februari 2024 at 11:07am

Op 12 februari stelden GMF, Veilig 9040 en enkele andere organisaties het gemeentebestuur van Destelbergen in gebreke. We gaven het bestuur een week de tijd om zijn houding bij te stellen. Na een week en een uur hadden we nog altijd geen reactie, en dus dienden we klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur.

We zijn van mening dat het gemeentebestuur van Destelbergen aangesproken moet worden op zijn houding. Bovenal hopen we dat het algemeen belang eindelijk voorop wordt gesteld, zodat het wijkmobiliteitsplan op korte termijn kan worden ingevoerd.

Kort nadien kregen we dan toch een reactie van het bestuur van Destelbergen. ‘Eenzijdig’, ‘niet goed geïnformeerd’, ‘dogmatisch’ en ‘op niets gebaseerd’ lezen we daarin. Nee, we vrezen dat we het gemeentebestuur nog niet hebben overtuigd van het disproportionele karakter van zijn beslissing, namelijk: een  imperfect maar levensnoodzakelijk plan vlak voor de invoering tegenhouden nadat het twee jaar de tijd had gehad om in overleg te gaan, juridisch in het verweer te gaan en/of zelf circulatiemaatregelen te treffen op het eigen grondgebied.

Een snelle invoering van het wijkmobiliteitsplan: daar blijven we op hameren. Fiets je mee op 24 februari om die eis kracht bij te zetten?

 

 

 

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X