• Wij zijn GMF
    Rosalie, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Enthousiaste stadsgenoten ontmoeten en samen de handen uit de mouwen steken voor een duurzamer Gent, dat geeft me energie

UGent1010 blaast Critical Mass fietsacties nieuw leven in

dinsdag 24 maart 2015 - 13u47

Lang, lang geleden, in 2011-2012, toen de dieren nog konden spreken en het jaar 2015 slechts een futuristische bijgedachte was... In die dagen organiseerden enkele Gentenaars regelmatig een maandelijkse fietstocht door de stad onder de noemer Trapkracht/Critical Mass. Deze actie diende om hun rechten als fietsers in het verkeer op te eisen door simpelweg het verkeer te worden. Helaas bloedde het initiatief tegen het einde van 2012 dood en bleef het sindsdien stil rond Trapkracht.

UGent1010 neemt fakkel over van Trapkracht

Gelukkig is het dankzij UGent1010, een studentengroepering die bezig is met milieuthema's, in 2015 tijd voor een wedergeboorte van Critical Mass Gent. Op 23 april organiseren ze voor het eerst een fietstocht door Gent, met nog steeds dezelfde hoop: de straat herwinnen op het autoverkeer.

GMF staat volledig achter dit initiatief en zal ook aanwezig zijn met een delegatie. We hopen dat fietsend Gent massaal deelneemt! En lawaai maken tijdens de fietstocht is niet alleen toegelaten, het is zelfs van harte aanbevolen! Zo kunnen we het geraas van het autoverkeer overstemmen en onze plaats opeisen in de Gentse straten. *** Ride daily, celebrate monthly ***

Kijk op onderstaande pagina's voor meer informatie en doe mee!

Critical Mass Gent: https://www.facebook.com/CriticalMassGent

Critical Mass Gent van 23 april: https://www.facebook.com/events/357195021142612/

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX