• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

Kom naar Trage Wegen-Kwadraat!

21 maart 2015 at 9:13am

Trage wegen in de stad. Kan dat? Jazeker! Hoewel de ruimte in de stad – nog meer dan elders – onder druk staat, bieden trage wegen kansen voor verkeersveilige routes doorheen het stedelijk weefsel. Meteen ook het thema voor onze jaarlijkse ontmoetingsdag van 21 maart in Gent.

In de voormiddag laten we ons inspireren door verschillende verhalen over ‘trage wegen in de stad’. We zoeken een antwoord op volgende vragen: Welke rol kunnen ze spelen in het mobiliteitsdiscours? Hoe krijg je als lokale actievoerder gehoor bij het bestuur?  Welke argumenten slaan aan?  Hoe sensibiliseer je mensen in je buurt?

Een panel van 4 mensen geeft kort hun visie.  Daarna is er tijd voor vragen en uitwisseling.

Tijdens de middagpauze geven we het startschot voor de tweede editie van ‘Doorgang voor iedereen’. Klik hier voor de acties van vorig jaar

In de namiddag gidst Hannes De Zutter van Leefbaar Ottergemse Dries ons langs een paar symbooldossiers in de buurt van het UZ Gent.

Ga naar de website van Trage Wegen om je gratis in te schrijven!

Praktische info

Datum: zaterdag 21 maart 2015

Onthaal: 9u30

Voormiddag: programma start om 10u

Broodjeslunch om 12u30

Namiddag: wandeling start om 13u45

Locatie: Vorming Plus, Reigerstraat 8, 9000 Gent (vlakbij station Gent St-Pieters).  Klik hier voor meer info over trein en parkeren.

(Deze tekst en eventuele wijzigingen in het programma vallen onder verantwoordelijkeheid van Trage Wegen vzw)

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X