• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

GMF en ‘Gent fossielvrij’ wil dat de stad zijn middelen weghaalt uit fossiele energie

26 september 2017 at 1:40pm

Maandagavond 25 september deelden een aantal organisaties onder de vlag ‘Gent fossielvrij’ een brief uit aan de leden van de gemeenteraad.

In die brief stond de vraag of Gent zijn financiële middelen herbekijkt en niet langer investeert in fossiele energie. In ons verkiezingsmemorandum is één van onze 20 speerpunten opgehangen aan dit thema: divestment. We verwoorden het daar zo: 

De stad Gent investeert vandaag de dag nog (onrechtstreeks) in niet duurzame energieproductie. Gents MilieuFront wil dat de stad Gent haar beleggingen en pensioenfondsen herbestemt en zich terugtrekt uit fondsen waar nog geïnvesteerd wordt in de olie-, kolen- of kernindustrie. Voor de bestaande pensioenfondsen wil Gents Milieufront dat de stad druk zet om investeringen in olie- kolen of kernindustrie te schrappen, zoals bvb in Noorwegen en Zweden gebeurd is.  

GMF en Gent Fossielvrij sturen nu aan op een overleg met schepen van Financiën, Christophe Peeters. Hopelijk kunnen we in overleg met de stad bekijken hoe we de stadsmiddelen duurzamer kunnen beleggen. 

De brief die we gisteren verspreidden vind je hier

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X