• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

Gents MilieuFront dient bezwaarschrift in tegen bouw parkeertoren Zwijnaarde

15 maart 2018 at 2:00pm

Alinso NV vraagt een omgevingsvergunning aan voor de realisatie van een nieuw hoofdkwartier en Polytoren voor de DOMO Investment Group op de site van het industriepark Zwijnaarde. Bij de plannen is ook de aanleg voorzien van een parkeergebouw van 320 wagens. Voor het bedrijventerrein en de Alinso-site is een masterplan gemaakt. Het masterplan voorziet ook de aanleg van een ontsluitingsweg die zal aantakken op de R4.

Gents MilieuFront is niet enthousiast over de uitbreidingsplannen. De nu al problematische mobiliteitssituatie in Zwijnaarde zal het bijkomend verkeer dat de plannen met zich meebrengen, niet kunnen slikken. Het masterplan schuift een ontsluitingsweg naar de autostrade als oplossing naar voor, maar zelfs als deze werken uiteindelijk worden aangevat, duurt het nog heel lang dit effectief wordt gerealiseerd. Tot dan zal al het verkeer dwars door de woonwijk Nederzwijnaarde – Heerweg Noord- Gestichtstraat moeten om de E40 en E17 te bereiken.

Het verkeer in het hele zuiden van Gent, de zogenaamde ‘zuidelijke mozaïek’, is een probleem. Bovendien is het openbaar vervoer niet voldoende ontwikkeld. Afgelopen jaren werd de tramlijn naar Zwijnaarde doorgetrokken, maar voor de rest is er nauwelijks iets veranderd. Een verlenging van de tramlijn, die nu naar het UZ loopt, naar de Ghelamco Arena en het Eilandje is een eerste stap.

Omwille van bovenstaande redenen wil Gents MilieuFront dat de bestendige deputatie de vergunning voor bouw van de polyvalente toren afkeurt.

Het volledige bezwaarschrift kan je hier nalezen.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X