• Wij zijn GMF

    Guy, organisator en duizendpoot

    Via GMF de klimaat- en duurzaamheidsambities en -inspanningen van Gent continu proberen te verhogen en accelereren, YES!

Gents MilieuFront dient bezwaarschrift in tegen bouw Prinsenhofplein

25 mei 2018 at 9:20am

Gents MilieuFront diende bezwaar in tegen de vergunningsaanvraag van ‘Hof Ter Walle’, Prinsenhofplein 7. Het betreft de bouw van 12 wooneenheden en 27 autoparkeerplaatsen.

GMF is verwonderd dat er bij deze ontwikkeling zoveel parkeerplaatsen voorzien worden. Het perceel bevindt zich volgens de nota ‘Parkeerrichtlijnen Fiets en Auto’ (als onderdeel van het parkeerplan) van de stad Gent in de oranje zone. In de oranje zone mogen 0,6 tot 0,8 parkeerplaatsen per wooneenheid worden gecreëerd. Volgens deze nota mogen dus maximaal 9,6 parkeerplaatsen voorzien worden; en geen 27 zoals de aanvrager voorstelt.

Zoveel plaatsen zal een extra druk leggen op het verkeer in de omliggende woonomgeving en is een overdreven overtreding van de opgelegde norm. Gents MilieuFront vraagt dan ook om deze omgevingsvergunningaanvraag te weigeren.

Meer info: Erfgoednota, inplantingsplan, terreinsnede A, terreinsnede B.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X