• Wij zijn GMF

    Guy, organisator en duizendpoot

    Via GMF de klimaat- en duurzaamheidsambities en -inspanningen van Gent continu proberen te verhogen en accelereren, YES!

GMF recupereert water in kantoor: regenwaterzak van 8.900 liter

22 november 2021 at 1:55pm

Gents MilieuFront investeert in een klimaatrobuust kantoor. We gaan het regenwater van ons kantoor opvangen… en opslaan in een zak in de kelder. Dat is een innovatief concept dat wellicht ook breder toepasbaar in een stedelijke context.

In onze kelder komt een zak van 8.900 liter. Daarin komt het water van de hellende en platte daken van het gebouw terecht. De toiletten van de kantoren en de wasmachines van de bovenliggende appartementen zullen gebruik maken van dit regenwater. Zo gaan we jaarlijks 89.000 liter drinkwater uitsparen en ook buffercapaciteit creëren bij grote hoeveelheden neerslag. Op deze technische fiche lees je alles over het regenwaterzak-systeem. 

De regenwaterzak + installatie en toebehoren kost samen zo’n 11.000 euro. De ingreep is niet verplicht en economisch zeker niet rendabel, maar is voor Gents MilieuFront symbolisch wel belangrijk. We willen het goede voorbeeld geven en Gentenaars met beperkte plaats ook stimuleren om hetzelfde te doen.

Gents MilieuFront vraagt aan haar leden om mee te investeren in deze ingreep. Dat kan door een fiscaal aftrekbare gift te doneren. Hier lees je alles wat je moet weten over een gift aan GMF. En wist je dat je een gift ook kan laten domiciliëren (kies voor vrije bijdrage)?. Vanaf €40 per jaar is een gift fiscaal aftrekbaar. 

regenwaterzak brochure

Verbouwingen: kantoor en polyvalente ruimte

Gents investeert niet alleen in regenwaterrecuperatie… we verbouwen onze volledige hub in de Dampoortstraat. We willen dat er in onze nieuwe stek plaats is voor kantoren, vergaderen en ontmoeting met vrijwilligers.

De aan de straatkant gelegen handelsruimte van de oud-parketwinkel worden kantoren. De garage achteraan wordt omgebouwd tot een polyvalente ruimte, een atelier en hangout voor vrijwilligers. Daarnaast investeren we ook in isolatie, ventilatie en meer groen.

Verhuis naar Dampoortstraat, samenwerking met Wooncoop 

Gents MilieuFront was de afgelopen jaren op zoek naar een nieuwe werkplek om onze groeiende vereniging te huisvesten. We vonden een geschikte locatie in de Dampoortstraat, waar we eind 2020 naartoe verhuisden. Maar: het pand op nummer 81 telde naast een winkelruimte ook 4 appartementen. Het gebouw was met andere woorden te groot en te duur om alleen te kopen. Vanuit de opportuniteit voor deze locatie kwam er een samenwerking met Wooncoop: de coöperatie kocht het pand, Gents MilieuFront werd zelf een belangrijke coöperant bij Wooncoop en wij huren nu de winkel en kantoorruimte!

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X