• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Groepsaankoop regenwaterton

17 juni 2020 at 12:40pm

We moeten zoveel mogelijk (regen)water in de stad houden. Vandaag vloeit heel veel water dat op onze daken valt bijna rechtstreeks af naar de riool. Vlaanderen verdroogt, maar met regenpijpen die uitgeven op de riool dragen we bijna letterlijk water naar de zee. Terwijl dit water makkelijk te recupereren valt. Gents MilieuFront toont je de weg!

Vele Gentenaars hebben geen regenwaterput maar ze hebben wel een kleine tuin, koertje of terras. Ideaal om een kleine regenwaterton op te plaatsen! Daarom organiseerde GMF een eerste groepsaankoop van regenwatertonnen in juli 2020. Niet minder dan 81 Gentenaars kochten via ons een regenton aan.

Het model dat we via de groepsaankoop hebben aangeboden is het volgende: Plastic regenwaterton 210 liter + voet + kraantje + vulautomaat (Hubo) (een vulautomaat is een toestelletje dat je op/aan je regenpijp plaatst en die het water uit je regenpijp richting je regenwaterton leidt – je regenton moet net naast de regenpijp (en dus ook vulautomaat) kunnen staan). De vulset past niet op een vierkante regenpijp. Bekijk hier de volledige set – hier een foto van hoe de geïnstalleerde set er ongeveer uitziet. 

Heb je het niet zo voor plastic tonnen en plaats je liever een houten regenwaterton? Dat krijgen we niet geregeld via deze groepsaankoop, maar neem gerust een kijkje op www.tonhuis.be (zonder voet en vulautomaat).

**BEDANKT VOOR JULLIE ENTHOUSIASME!**

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X