• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Amélie Rocquet

Amélie Rocquet werd in juni vorig jaar lid van en vrijwilliger bij het GMF. Het ideale moment om eens terug te kijken op een jaar lidmaatschap en activiteiten organiseren.

Dag Amélie. Heb je goede herinneringen overgehouden aan je eerste jaar GMF?

Mijn persoonlijke ‘highlight’ is een door het GMF georganiseerde workshop die ik in november gevolgd heb over leven zonder afval. Daarna heb ik een reportage gezien op TV over het feit dat een groot deel van het Europese plasticafval naar Azië wordt geëxporteerd, waar mensen zonder bescherming ons plastiek moeten recycleren. Sindsdien heb ik mijn gedrag zeker aangepast. In juni heb ik als trotse GMF Plastic-Master aan de Plastic-Attack deelgenomen. Tweedehandsproducten nemen ook een steeds grotere plaats in in mijn leven.

Waarom ben je lid geworden bij GMF?

Ik was op zoek naar iets dat me voldoening gaf in mijn vrije tijd, om dingen te doen die ik bij mijn job niet kan doen. Veel bedrijven zouden interessante job kunnen aanbieden, maar hebben spijtig genoeg niet het geld om die job ook te creëren, dus nemen ze niemand aan. Als vrijwilliger doe ik eigenlijk dingen waar ik professioneel niet de kans toe krijg.
Ik heb het GMF niet leren kennen via iemand anders, maar gewoon door te zoeken op internet naar organisaties en vzw’s die vrijwilligers zoeken. Het was moeilijk kiezen, maar de website van GMF sprak me wel aan. Het is altijd een beetje gokken, je vraagt je ook af of je echt iets zal kunnen doen.
Uiteindelijk bleek het de juiste keuze, ik trof er veel leuke mensen die echt iets willen veranderen.

Zit je bij een specifieke werkgroep?

Ik ben begonnen met het schrijven van een artikel voor Frontaal. Maar de 3 werkgroepen spreken me aan en omdat ik op mijn job als technical writer met niet veel mensen in contact kom, ben ik overgestapt naar de activiteitenwerkgroep. Maar het is best mogelijk dat ik later terug ga schrijven.

Voor welke activiteiten houden we best een gaatje vrij in onze agenda?

Ik werk nu mee aan een ‘Groen concert’, voorlopig gepland eind september. Binnenkort komen we met het programma naar buiten. Er staat ook een lezing op stapel over de luchtkwaliteit in Vlaanderen. En ik heb met veel plezier meegewerkt op de laatste GMF kwis.
Persoonlijk ben ik ook heel erg bezig met mobiliteit. De picknick om de verjaardag van het circulatieplan te vieren was echt super.

Heb je nog een droomproject?

Ik ben heel erg begaan met fair trade, ik heb zelfs getwijfeld tussen fair fashion en GMF toen ik mij als vrijwilliger wilde engageren. Ik blijf volgen wat zij doen en wil ooit eens deelnemen aan een fair fashion fest.

Was je in Rijsel, waar je je jeugd doorbracht, ook actief bij een vereniging?

Nee, ik was te veel met mijn studie bezig toen. En ik ging regelmatig naar mijn vriend in Berlijn, dus was er niet veel tijd meer over.

Als je vriend straks in Gent komt wonen, moet hij dan lid worden van GMF?

Vrijwilliger zal moeilijk zijn, maar lid worden moet! Desnoods neem ik een lidmaatschap voor de familie!

Dat horen we graag. Bedankt voor de babbel!

Zelf vrijwilliger worden? Laat het ons weten via info[at]gentsmilieufront.be. Wij nodigen iedereen uit voor een kennismakingsgesprek.

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X