• Wij zijn GMF

    Amélie, bestuurslid (HR) en all-round vrijwilliger

    GMF empowert iedereen die van Gent een gezondere stad wil maken.

‘Mag het wat minder zijn’ in Sint-Amandsberg

24 mei 2022 - 1:42pm

Gents MilieuFront en een aantal wijkbewoners uit Sint-Amandsberg slaan de handen in elkaar voor ‘Mag het wat minder zijn‘ in het kader van ‘Duurzame wijken’.

Als maatschappij gebruiken we zeer veel grondstoffen door het grote gebruik van goederen maar ook door het korte gebruik ervan. Een specifiek aspect zijn de grondstoffen die worden gebruikt voor verpakkingen die een zeer kort leven zijn beschoren. Het grootse deel van de kunststoffen verpakkingen worden daarenboven niet gerecycleerd maar verbrand met het restafval. Met ‘Mag het wat minder’ willen we handelaren in de buurt bevragen en proberen overtuigen om klanten met hun eigen verpakking welkom te heten. We willen de ‘Mij Pak je niet in’ kaart (zie onder) uitbreiden!Handelaars
Volgende handelaars in Sint-Amandsberg bezochten we en zagen het zitten om jou met je eigen potjes te ontvangen (en dus toegevoegd aan de kaart):

Café Eltus, Take one (resto), De mokke (koffiebar/brunch/lunch), Café Creper Mania, Friterie Foodshop, Bakker Aernoudt, Frituur Sint-Amands, Bakkerij Tea-room ’t Westveld, Stadius (slager/traiteur), Sako (buurtwinkel.

Activiteiten
De komende maanden organiseren we ook een aantal activiteiten die Gentenaars inspireren om zelf minder of geen verpakkingen te gebruiken.

In juni en augustus organiseerden we een DIY Zero Waste workshop voor beginners @Bar Bricolage.

Op zaterdagvoormiddag 15 oktober organiseren we de DIY Workshop Lang leve de Oogst: zelf spreads maken!
>>Meer info en inschrijven.

Op zaterdagvoormiddag 29 oktober organiseren we een DIY Workshop ‘Maak een wormenbak’. In het bijzonder interessant voor mensen die geen tuin hebben en toch keukenafval willen composteren.
>> Meer info en inschrijven.

**Beide workshops passen in het aanbod van ‘Mag het wat minder afval zijn?‘ van Stad Gent i.s.m. Ivago waarmee voedselverspilling wordt tegengegaan, en onze ‘Mag het wat minder’ campagne.**

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X