• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

Filip Waumans

Filip werkt bij het Vlaams Instituut voor de Zee, en is sinds 2010 vrijwilliger bij Milieu Advies Winkel. Welke taken voer jij uit als vrijwilliger, Filip?
Ik heb een databank aangelegd voor het opslaan van de bouwadviezen. Hierin kan je opzoeken of iemand al advies heeft gekregen en nagaan of die persoon nog recht heeft op gratis advies. Bovendien kan je de data eenvoudig analyseren en bijvoorbeeld grafieken maken met de hoeveelheid gegeven bouwadvies per maand of per jaar. Er is ook een facturatiemodule aan gekoppeld.

 

Hoeveel tijd besteed je aan je vrijwilligerswerk?
Nu wat minder, maar het opstellen van de databank kostte mij behoorlijk wat tijd.

Waarom is GMF voor jou belangrijk?
Ik vind het goed dat er in een stedelijke omgeving een vereniging bestaat die opkomt voor het milieu, met luchtkwaliteit en mobiliteit als hot topics. Ik verplaats mij in de stad uitsluitend met de fiets. Dus kan ik het ook erg waarderen dat GMF de belangen van de fietsers verdedigt.

Mocht je onbeperkte middelen hebben als beleidsmaker, welke realisatie zou jij in Gent doorvoeren?
Mijn droomstad is een autoluwe stad die vooral op maat van de zwakke weggebruiker gemaakt is.

 

Zelf vrijwilliger worden? Laat het ons weten via info[at]gentsmilieufront.be. Wij nodigen iedereen uit voor een kennismakingsgesprek.

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X