• Wij zijn GMF

    Titus, vrijwillig graficus bij Frontaal magazine

    Tijd om te leren over de wereld waarin we leven, vooral mijn Gentje.

GMF gaat peuken tellen en opruimen

1 september 2021 at 1:37pm

Oh zwerfvuil, vrees ende bibber, want Gents MilieuFront komt eraan! Als de (vies)peuken dachten dat we hen dit jaar zouden gerust laten, dan hebben ze het goed fout: na onze succesvolle Peuken Cleanups uit 2019 en 2020 gaan we dit najaar next level. In opdracht van de stad gaan we op grote schaal sigarettenpeuken tellen + er nadien over vertellen aan experten en iedereen die het wil horen.

Waarom: in oktober en november komt er een nieuwe anti-peukencampagne van Stad Gent. GMF wordt ingeschakeld om het effect van die campagne te meten door vóór, tijdens en na de periode het aantal peuken op bepaalde plekken in Gent te inventariseren. En – omdat we dan toch bezig zijn – ze gelijk op te ruimen. In totaal zullen we 6x meten en 7x opruimen.

Dit gaan we doen op +30 plekken, verspreid over heel Gent. Nadien passen we data-analyse toe op de verzamelde cijfers en brengen we de aspecten van de verschillende locaties in kaart. Naast dat stukje citizen science is er ook een luik rond informeren en sensibiliseren, want begin december schrijven we een eindrapport over de resultaten.

Uit de 150 hotspots, kozen 43 vrijwilligers niet minder dan 62 plaatsen waar ze tot 7 keer toe dezelfde vakken gaan ruimen en tellen. Peukenhelden!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X