• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

Doe mee aan het Gents kampioenschap Koerknallen

13 oktober 2022 at 4:22pm

In oktober 2022 gaat het eerste Gentse kampioenschap Koerknallen door. Gentse wijken dagen elkaar uit om de grootste ‘TPI-score’ te halen (‘TPI’ = Tegels Per Inwonersdichtheid). Wie relatief gezien de meeste voortuinen, achtertuinen en andere koerkes onthardt, wint.

De prijs? Een optreden van een Gentse artiest naar keuze.

Waarom koerknallen? Minder tegels = meer planten en natuur. Zo beschermen we de stad tegen hitte, wateroverlast en droogte. Met de klimaatopwarming is dat hoogst nodig.

Behalve gewoon leuk, heeft koerknallen dus heel wat mooie voordelen: we passen onze tuin en onze stad aan voor de klimaatopwarming, er komt meer plaats voor natuur en we worden simpelweg gelukkiger van een groene omgeving.
Groen vermindert stress en zorgt voor een gezondere leefomgeving door het zuiveren van de lucht.

Voel je de KNALDRANG? Geloof je dat jouw wijk de eerste Gentse Koerknalkampioen kan worden?
Wil je jouw wijk mee helpen vergroenen? Info en deelnamen via
www.koerknal.be.

Nadien goesting gekregen om groen aan te planten? Nog tot en met 1 november kun je deelnemen aan de bomen- en struikenverkoop van Natuurpunt Gent. Meer info en bestellen.

En nu knallen maar!Het Gents Kampioenschap Koerknallen is een initiatief van het Gents Klimaatforum, waar ook Gents MilieuFront trots lid van is. Binnen het forum organiseert GMF deze Koerknal samen met Natuurpunt Gent, met de steun van Breekijzer vzw.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X