• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Milieutip: Duurzame cadeaus

26 februari 2015 at 1:26pm

Geef met hart én zonder verpakking

Ben je zoals elk jaar in december nog op het laatste moment op zoek naar geschenken? En wil je eens iets anders geven dan de gebruikelijke cadeaubon, parfumset of dvd-box? Kies er dan voor om een kip, een ezel, een vierkante meter bos of een stukje windmolen cadeau te geven!

Daarmee maak je niet enkel je naasten blij, maar zorg je er ook voor dat belangrijke ecologsiche en sociale initiatieven verder kunnen groeien. Met jouw geschenk spaar je een hoop afval uit en de ontvanger hoeft zich geen zorgen te maken over het opbergen van het zoveelste voorwerp. Een project steunen kan trouwens ook fiscaal interessant zijn!

Hieronder enkele voorbeelden van lokale en internationale projecten waarbij je voor het goede doel kunt schenken:

  • Geef 10 vierkante meter bos cadeau en plant daarmee nieuw bos in Vlaanderen (via Natuurpunt).
  • Adopteer een panda in China en help hun leefmilieu beschermen (via WWF).
  • Schenk een kip, geit of ezel en steun daarmee boerenverenigingen in Afrikaanse landen (via Oxfam).
  • Koop een aandeel in een coöperatieve venootschap en investeer daarmee in projecten rond duurzame energie (bijvoobeeld via EnerGent)
  • Koop een aandeel bij cooperatieve landbouwverenigingen en steun daarmee de aankoop van biologische landbouwgrond (bijvoorbeeld via De Landgenoten)
  • Last maar zeker not least: een cadeaulidmaatschap bij Gents MilieuFront! Stort het lidgeld en vermeld duidelijk naam en adres van de persoon die je lid wil maken zodat ons ledentijdschrift Frontaal ook goed terecht komt.
Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X