• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Ontmoet… Eve ‘Ik stop pas als het klimaatprobleem opgelost is’

30 december 2023 at 8:16pm

In deze rubriek laten we iemand aan het woord die zich rechtstreeks of onrechtstreeks inzet voor een duurzamer Gent. Deze keer spraken we met Eveline Flamand, op sociale media bekend als Eve the Econista.

 Via mijn account wil ik op een luchtige manier informeren én inspireren om duurzaam te leven. De klimaatverandering is een serieus onderwerp, maar ik geloof dat je door humor meer mensen doet luisteren. Met deze insteek onderscheid ik me trouwens van andere influencers.’  Ik zocht lang naar een naam, die geen geitenwollensokkerig imago heeft, want ik zie mezelf als een moderne vrouw. Naar analogie met het begrip fashionista kwam ik uit bij econista.’  In het begin deelde ik vooral mijn eigen zoektocht naar een duurzamer leven vanuit de intentie dat volgers zich hierin zouden herkennen. De parodieën op bekende liedjes en films zijn er pas later bij gekomen. Nu maak ik die het liefst. 

 Het is fijn om naast mijn job als leerkracht via mijn account mijn creatief ei kwijt te kunnen. Toch blijft het een uitdaging een diepzinnige klimaatboodschap over te brengen in korte, ludieke filmpjes. Mijn account houdt me bovendien scherp om te reflecteren over mijn eigen gedrag. Ik leid geen 100% duurzaam leven, maar probeer wel zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken. Precies dat moeilijke evenwicht wil ik tonen.’

Omdat ik plezier wil blijven vinden in mijn rol van Eve the Econista, maak ik mijn posts op eigen tempo. Intussen heb ik een kleine community gecreëerd en ontmoette ik sommige volgers al in het echt. Heel fijn om eens uit de virtuele wereld te kunnen stappen. En stoppen… dat doe ik pas als het klimaatprobleem opgelost is!’

Dit artikel werd geschreven door An Van Hemeldonck voor Frontaal (editie winter 2023), het magazine van Gents MilieuFront. Wil je ook 4x per jaar inspirerende en kritische Frontaal-artikels lezen op papier of digitaal? Word nu lid van GMF en geniet van Frontaal en tal van andere fijne voordelen!

Foto: Jurgen Remmerie

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X