• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

GMF gaat in beroep tegen omgevingsvergunning De Sterre

15 september 2021 at 7:08am

Universiteit Gent heeft plannen om nieuwe studentenhomes te bouwen, maar volgens het ontwerp moet daarvoor een waardevol bosje op campus De Sterre aan De Pintelaan sneuvelen. 

Gents MilieuFront (GMF) begrijpt dat de universiteit werk wil maken van betaalbare studentenwoonvoorzieningen, maar wil niet dat ze daarvoor een bosje gaan kappen. Universiteit Gent toonde eerder zelf al het grote belang aan van kleine bosjes in de stadsrand.

GMF wil dat de Universiteit Gent op zoek gaat naar een alternatieve plek om de studentenwoningen te bouwen, en niet op de plek van het bos aan De Sterre om zo vermijdbare schade te voorkomen. Het lijkt erop dat Universiteit Gent onvoldoende alternatieve locaties heeft onderzocht om de woonvoorzieningen in te plannen.

Het is niet omdat dit bosje (en bij uitbreiding andere versnipperde groenplekken) niet specifiek werd opgenomen in het RUP Groen, dat het daarom vogelvrij moet worden verklaard, vindt GMF. Wel integendeel, deze plek zou net moeten worden gekoesterd en beschermd, ook door de universiteit.

Eerder tekende GMF al bezwaar aan tegen de geplande locaties van de boscompensaties van Universiteit Gent. Nu gaan we een stap verder in ons protest tegen de plannen en dienen we beroep in om het bosje aan De Sterre te redden, en waardevol groen in de stad te behouden.

Hier kan je ons volledige beroepschrift nalezen.

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X