• Wij zijn GMF

    Titus, vrijwillig graficus bij Frontaal magazine

    Tijd om te leren over de wereld waarin we leven, vooral mijn Gentje.

30 geveltuintjes op één dag voor Zwijnaarde

31 maart 2022 at 11:35am

Op zaterdag 26 maart werd Zwijnaarde heel wat groener. Samen met lokale vrijwilligers legde de Geveltuinbrigade van Gents MilieuFront die dag 30 geveltuintjes aan. Deze actie maakt deel uit van het wijkbudgetproject “200 groene acties voor Zwijnaarde”.

Wijkbudget
Mike Debrie en Tineke Cartreul, lokale bewoners, kregen van Stad Gent 18.500 euro voor hun project “200 groene acties voor Zwijnaarde“. De plantactie van 26 maart is de eerste realisatie van het wijkbudgetproject. 

“De groene ruimte in Zwijnaarde staat erg onder druk. Gebrek aan groen verhoogt het hitte-eilandeffect tijdens warme zomers. Met ons project zorgen we op tientallen plaatsen voor bomen, perken en geveltuintjes.” – Tineke Cartreul, initiatiefnemer

25 vrijwilligers
De actie ging vooral door in de Heerweg-Noord, een belangrijke straat in Zwijnaarde waar grijs domineert. Niet enkel de bewoners, maar ook tramreizigers zullen daardoor mee kunnen genieten van een groener Zwijnaarde. Meer dan 25 vrijwilligers hielpen om de geveltuintjes aan te leggen. Er werden ook twee straattuinen geadopteerd en aangeplant door de buurtbewoners.

De Geveltuinbrigade plande mee de opzet en aanpak van de vergroeningsdag en leverde een groot deel van het nodige materiaal aan. Onze kennis delen om geveltuinen aan te leggen, doen we met plezier!

De foto’s liegen er niet om, met dank aan Marc Careel.

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X