• Wij zijn GMF

    An, bestuurslid, redactieraad & activiteitenwerkgroep

    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

Een Muts Voor Je Huis – workshops dakisolatie 2015

16 september 2015 at 8:30am

Is je dak nog niet geïsoleerd? Dan is het hoog tijd om dat wel te doen! Want je dak isoleren is goed voor het milieu en je portemonnee.
Je dak isoleren kan je voor het grootste deel zelf doen, maar wat uitleg van professionals is altijd handig. Een dak isoleren is meer dan enkel wat glaswol tussen de balken proppen.

Om de handige harry’s onder ons te ondersteunen bieden een aantal gemeenten, de MilieuAdviesWinkel en de provincie Oost-Vlaanderen een workshop rond dakisolatie aan. Een correcte plaatsing is immers cruciaal voor de effectiviteit van de geplaatste isolatie.

Tijdens deze workshops gaan onze specialisten van de MilieuAdviesWinkel in op zowel de theorie (waarom isoleren, belangrijkste principes) als de praktijk. We nemen de verschillende materialen eens vast en bekijken hoe ze je moet plaatsen. Verder timmeren we een voorbeeldsituatie in elkaar van hoe we een keper- of spantendak gaan isoleren. De moeilijke punten van het dak zoals de schoorsteen en veluxramen nemen we ook onder handen.
De workshops worden gegeven door Mario Verhellen en Geert De Vos, specialisten van de MilieuAdviesWinkel met ervaring in ecologisch bouwen. Geert en Mario beantwoorden graag ook jouw specifieke vragen. “Het interessante aan zo’n workshop is dat ze doorgaat op een ongeïsoleerde zolder,” zegt Mario. “We kunnen daar direct tonen hoe we isolatie goed kunnen aanbrengen. Zo’n bestaand dak is ook altijd gecompliceerder dan een maquette. Zo kunnen we direct aandacht besteden aan moeilijk uit te werken details”.

 

De focus in de workshops ligt dan ook op het praktijkgedeelte. “Mensen onthouden beter als ze zelf met hun eigen ogen hebben gezien hoe isolatie wordt aangebracht,” vult Geert aan. “En we kijken niet alleen naar isolatiematerialen: een wind- en waterdicht onderdak en een luchtdichte afwerking langs de binnenkant komen ook aan bod. Verder is het belangrijk om zo dik mogelijk te isoleren. Daarom timmeren we samen een voorbeeld uit waarbij we een bestaand keper- of spantendak ‘uitdikken’ tot de gewenste isolatiedikte”.

mvjh folder2015

Waar en wanneer?

Deze workshops gaan momenteel door in 5 gemeenten:

Inschrijven kan via deze link: http://www.bouwwijs.be/inschrijven/mutsvoorjehuis.

Voor wie?

Voor iedereen in Oost-Vlaanderen die geïnsteresseerd is om meer te weten te komen hoe ze hun dak kunnen (laten) isoleren!

 

De workshops Muts Voor Je Huis worden gegeven door medewerkers van de MilieuAdviesWinkel en georganiseerd door de gemeente ism het Steunpeunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen van de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X