• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en divestment-actie

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

Klimaat-stop: stops onderweg naar Parijs

15 september 2015 at 1:01pm

In aanloop naar de klimaatconferentie in Parijs en de mobilisatie voor de klimaatmars op 29/11, houden we, Oikos, Climaxi, Vormingplus en Gents MilieuFront, halt bij een aantal hete hangijzers wat klimaat betreft. Er is intussen een wetenschappelijke consensus over de oorzaken van klimaatverandering en ook het brede publiek is op de hoogte van de nadelige gevolgen. Maar toch gebeurt er op de hoogste politieke niveaus bitter weinig om dit zwaard van Damocles af te wenden. Klimaattop na klimaattop wordt de hete brij voor zich uitgeschoven en er is weinig hoop dat het nu anders zal zijn. Wat is de beste strategie om met deze contradictie om te gaan? Moeten we als consumenten dan maar zelf het goede voorbeeld geven? Of valt er meer te verwachten van steden en gemeenten of bedrijven dan van nationale overheden? Of richten we via acties, mobilisatie en lobbywerk onze pijlen toch op diegenen die de verantwoordelijkheid om klimaatpolitiek van Vlaanderen, België of Europa vorm te geven? In drie avonden overlopen we de voor en nadelen van iedere benadering.

In drie avonden overlopen we, Oikos, Climaxi, Vormingplus en Gents MilieuFront, de voor en nadelen van iedere benadering. We organiseren deze reeks om te kijken hoe alle stakeholders meer kunnen doen om te vechten tegen klimaatverandering. Zo kunnen we onze vragen en eisen nog beter voorleggen aan politci in Parijs tijdens de klimaattop.

De verschillende thema’s en data:

– “Kan de consument het klimaat redden?“: 24/09/2015 om 20u

– “Het klimaatbeleid van Gent en Vlaanderen“: 06/10/2015 om 20u

– “Hoe burgers betrekken in de strijd tegen de klimaatverandering?“: 11/11/2015 om 20u

Inschrijvingen en locatie: Vormingplus Gent-Eeklo (loft), Reigerstraat 8, 9000 Gent.

In samenwerking met Vormingplus Gent-Eeklo, Climaxi, Gents MilieuFront, OikosClimate Express en Gent Klimaatstad.

   

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X