• Wij zijn GMF

    Guy, organisator en duizendpoot

    Via GMF de klimaat- en duurzaamheidsambities en -inspanningen van Gent continu proberen te verhogen en accelereren, YES!

Verkeer aan Flanders Expo zit nu al vast – weg met het outletcentrum!

13 januari 2017 at 8:07am
Het verkeer in het zuiden van Gent en rond Flanders Expo loopt steevast vast. Op momenten van grote drukte in Flanders Expo is er nu al geen plaats om te parkeren en slibben toegangswegen dicht
 
In De Gentenaar van 13/1 laat Etienne Verhaert van Artexis – de uitbater van Flanders Expo – het volgende optekenen: “Je kan het aantal parkeerplaatsen niet laten afhangen van onze drukste evenementen. Maar dat minimum van 2.700 plaatsen waarover we nu beschikken, zou ons toch moeten kunnen worden gegarandeerd. En hier schuilt onze grootste bezorgdheid: de verdere ontwikkeling van de site.”
 
Filip Watteeuw trekt de plannen voor The Loop in De Gentenaar ook in twijfel: “Het aantal parkeerplaatsen is niet het grootste probleem. Hét probleem is al die auto’s daar te krijgen via de huidige weginfrastructuur. De hele problematiek op drukke momenten toont aan hoe kwetsbaar het zuiden van Gent is inzake mobiliteit.” En dan, zonder het woordelijk over het megaproject op The Loop te hebben: “We moeten goed nadenken over wat daar effectief nog kan worden gerealiseerd. Projecten die veel verkeer met zich meebrengen, zijn daar niet gewenst.”
 
GMF voert al jaren strijd tegen het outletcenter aan The Loop omwille van zijn nefaste invloed op de handel in de kuip van Gent en zijn verwachtte mobiliteitsinfarct. 
Hoe wil men de komst van het outletcentrum – met 6 miljoen verwachte bezoekers per jaar – verzoenen met deze tragische situatie? Ook een bijkomende rijstrook op de E40 zal daar niets aan veranderen.
 
De plannen voor het outletcentrum van The Loop moet van tafel. #komaangent 
Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X