• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Stad Gent financiert niet langer parkeergarage The Loop

18 april 2017 at 7:02am

De stad Gent heeft in maart beslist niet langer mee te doen aan de financiering van de parking aan The Loop. Die investering omvatte een parkeerbak met 2.046 tot 2.846 plaatsen op de site aan Flanders Expo waar ook een outletcenter gepland was. Dat bevestigt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen).

Begin 2015 werd gestart met de bouw van de parkeergarage, omdat anders een socio-economische vergunning voor de projectzone zou vervallen, maar de werken werden eind april van dat jaar stilgelegd. Van de hele parking is enkel de ruwbouw van een inritgebouw is gerealiseerd.

Goed dat Gent als stedelijke overheid afziet van investeringen in deze parkeergarage. Eerder lieten zowel politici van Groen, SP.A en Open VLD al verstaan dat ze op zijn hoogst koele minnaars van dit project zijn. Schepen van Middenstand Christophe Peeters (Open VLD) sprak zelfs van een achterhaald concept van 20 jaar geleden. Hopelijk is de beslissing om niet langer te investeren in de parking een voorbode van het einde van het hele project.

Jammer genoeg blijven er wel een hoop onduidelijkheden bestaan. Hoe veel gemeenschapsgeld investeerde de stad Gent tot nu toe al in de hele site? We willen graag dat het stadsbestuur alle cijfers en deals met de projectontwikkelaars openbaar maakt. Verder zijn we ook niet helemaal gerust in deze nieuwe ontwikkeling. Als de overheid zich terugtrekt uit dit project, hebben de projectontwikkelaars dan vrij spel? Misschien verspeelt de overheid hiermee kansen om op deze site bijsturingen te maken. 

Voor de realisatie van The Loop moeten er ook nog gronden van Artexis (uitbater Flanders Expo) worden aangekocht. Die deal zou blijkbaar in de laatste rechte lijn zitten. 

De vragen blijven dus opborrelen… Aan de ene kant trekt de stad Gent zich terug uit de financiering van de parking. Tegelijkertijd sluit het stadsontwikkelingsbedrijf SoGent wel overeenkomsten om het project te kunnen realiseren. Tijd dus voor duidelijkheid!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X